Derck de Bock – expert

Na het behalen van zijn diploma MTS werktuigbouwkunde werkte Derck een paar jaar als werkvoorbereider bij zaagmachinebouwer ELCON B.V. In 1999 kwam hij in dienst van het scheeps- en jachtbouwbedrijf van zijn ouders, scheepswerf de Bock en Meijer B.V. in Leimuiden. Hier leerde hij alles over het bouwen van schepen en klom hij op tot bedrijfsleider.

Na sluiting van de scheepswerf in 2010 trad Derck in dienst bij C-Job Naval Architects en Engineers in Hoofddorp. Daar werkte hij als projectleider en bouwbegeleider aan veel interessante projecten.

In 2013 maakte hij de overstap naar een volledig nieuwe branche, die van de scheepsexpertise. Hij begon als scheepsexpert bij EFM verzekeringen, de rechtsvoorganger van EOC Scheepsverzekeringen. Bij EOC groeide Derck uit tot een volwaardige en breed inzetbare scheepsexpert. Hij voerde schade-expertise uit aan binnenvaart- en pleziervaartschepen en kunstwerken (zoals sluizen en bruggen). Daarnaast verrichtte hij conditie/cascokeuringen en voerde hij certificerende werkzaamheden uit aan binnenvaartschepen en pleziervaartuigen.

Op 12 februari 2024 is Derck gestart als expert in het team van Verschoor & Bras BV en Marintec Expertise BV.