Peter Flameling

maasvlakte@marintec.nl
+ 31 6 533 65 002

Senior expert

Lid VEKRB (Vereniging voor Experts in de Kust-, Rijn- en Binnenvaart)
(Aspirant) NIVRE Register-Expert

Na het behalen van zijn Atheneumdiploma werkte Peter eerst een jaar of drie in de transportwereld voordat hij aan de opleiding tot Maritiem Officier aan de Hogere Zeevaartschool (STC) te Rotterdam begon. Na het behalen van zijn bachelorsdiploma (B MO) ging hij als maritiem officier bij Jo Tankers varen op zeer geavanceerde zeegaande tankers voor het vervoer van chemische producten.

In 2007 ging Peter als expert aan het werk bij Marinco Survey, Touw en Binnendijk Bree. Daar is hij in een periode van vijf jaar opgeleid tot een volwaardig expert op het gebied van conditiesurveys en schade-expertises.

In 2012 trad hij in dienst bij Verschoor & Bras. Na hun overname van Marinco Survey BV in 2013 kwam zijn uitgebreide kennis van conditiesurveys goed van pas.

Eind 2020 werd Peter door de Verenigde Tankrederij, de grootste bunkerrederij van Nederland, gevraagd om te komen werken als rederij-inspecteur. In deze functie was hij niet alleen verantwoordelijk voor stookolie-, smeerolie- en chemieschepen, maar ook betrokken bij de nieuwbouw van twintig LNG-voortgestuwde binnenvaart-chemieschepen. Hij heeft dit werk ruim twee jaar met veel plezier gedaan. Het expertisevak bleef hem echter trekken.
Sinds 13 maart 2023 is Peter weer in dienst bij de V+B Group.

.

A Charles Taylor company

Marintec Expertise BV

Bezoekadres
Europaweg 875
3199 LD Maasvlakte
Havennr. 8200, gebouw 5

maasvlakte@marintec.nl
+31 (0)181 36 36 00 - (24/7)