Over Marintec

Marintec Expertise is opgericht in 2003 onder leiding van Cees Touw, een marine- en technisch expert met meer dan 35 jaar ervaring. Cees is geregistreerd expert en lid van de Kamer van het NIVRE.

24/7 beschikbaarheid

Hoewel ons operationele kantoor zich bevindt op de Rotterdam-Maasvlakte, behandelen wij schades in heel West-Europa. Onze experts opereren 24/7 en garanderen in Rotterdam binnen een uur na opdracht ter plaatse te zijn. Tijdens normale werkuren kunnen we in de regio Maasvlakte binnen enkele minuten ter plaatse zijn

Deskundig en onafhankelijk

Wij bieden onafhankelijke expertise en vaststelling van schades in praktisch elke sector van de maritieme industrie en spoorwegsector. We verzorgen deskundige assistentie in schadeonderzoeken, claimafhandeling en schadebeperking. Onze voornaamste opdrachtgevers zijn maritieme terminals, stuwadoors, binnenlandse- en buitenlandse (container)overslagterminals, transportondernemingen, spoorwegmaatschappijen, makelaars en verzekeraars. Wij verkrijgen opdrachten onmiddellijk na het incident, na ontvangst van een claim of voorafgaand aan rechtszaken. Om onze onpartijdigheid te waarborgen heeft Marintec Expertise geen contracten afgesloten met opdrachtgevers. Elke opdracht staat op zich. Wij zijn financieel geheel onafhankelijk en maken geen onderdeel uit van een andere organisatie.

Opleiding en training

Al onze experts hebben een maritieme of technische achtergrond en zijn gepokt en gemazeld tijdens het dagelijkse werk. De kennis en deskundigheid van onze experts wordt regelmatig verbeterd door middel van interne en externe opleidingen en training. We zijn actieve leden van de Nederlandse Vereniging van Register Experts (NIVRE)

Onze dienstverlening

Naast het onderzoeken, vaststellen en rapporteren van schades en claimafhandeling bieden wij o.a.

  • Opstellen van reparatiebestekken, beoordelen reparatie-offertes
  • Opdrachtgevers adviseren in de opdrachtverstrekking van reparatie-opdrachten
  • Volgen en beoordelen van reparatie-processen
  • Advies inzake schadeclaims van derden
  • Advies op het gebied van veiligheid- en transportvraagstukken
  • Taxeren van materieel, gebouwen en infrastructuur voor verzekeringsdoeleinden
  • Advies in aansprakelijkheidszaken met betrekking tot leveringscondities en van toepassing zijnde wetgeving.

Marintec Expertise B.V.

Europaweg 875
3199 LD Maasvlakte
Havennummer 8200, gebouw 05

E: maasvlakte@marintec.nl
P: +31 (0)181 36 36 00 - (24/7)

Management & Boekhouding

Burgemeester Hazenberglaan 403
3078 HG Rotterdam
+31 10 479 59 55 - (24/7)
directie@verschoor-bras.nl
BTW-nr. NL8123.84.726.B01
KvK nr. 24352979
IBAN NL69 RABO 0316 8784 13